HIT DANA: Ed Sheeran : Shape of you
 
 
 
Kategorije
Zadnje vijesti

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Bosanskohercegovačka OSA vodi specijalni rat protiv RH?

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

U snažnom potresu u Meksiku poginulo 248 osoba

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Započinje isplata sredstava za sufinanciranje nabave školskih udžbenika

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

JAVNA RASPRAVA o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Južni dio naselja Jezera

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Betina u finalu kategorije "Autentična primorska destinacija" projekta Hrvatskih turističkih godišnjih nagrada HTZ-a

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Zbrinut opasni otpad Prvić Luke

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Ivan Marko Lukačić umro je na današnji dan, 20.09. 1648.

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Koncert u organizaciji zbora slovenske Udruge Franc Prešern

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Održana tribina „Biskup Srećko Badurina-čovjek istine i nade“

--------------------------------

Srijeda 20/09/17

Okupljanje ratnog zapovjedništva legendarne 113. šibenske brigade

Top 3 stranih hitova
1

CALVIN HARRIS ft. FRANK OCEAN & MIGOS

SLIDE

2

KATY PERRY ft. NICKI MINAJ

SWISH SWISH

3

DJ KHALED ft. RIHANNA & BRYSON TILLER

WILD THOUGHTS

cijela top lista
Top 3 domaćih hitova
1

NENO BELAN

ZVIJEZDA MOGA SNA

2

4 TENORA

SVE JE TVOJE

3

MIA

SUNCE OBLAK KIŠA

cijela top lista
 
 
Aktualno Petak
 
  Ponedjeljak 11/09/17

Zastupnicima u prvih pola godine za prijevoz 1,7 milijuna kn

   
   

Zastupnici imaju pravo svaki tjedan uzeti naknadu za dolazak u Zagreb i odlazak kući svojim automobilom. 
U Zagrebu za sve one koji nemaju svoj stan Sabor izdvaja i novac za najam stana i režije.

Hrvatski sabor jedan je od najboljih poslodavaca za svojeg 151 zastupnika, iako se ti zaposlenici često uopće ne pojavljuju na poslu. Saborski zastupnici imaju pravo dobiti dvije kune za svaki prijeđeni kilometar svojim automobilom kad idu na zasjedanje Sabora ili na neku drugu službenu zastupničku obvezu. 
Onaj tko ima štedljiviji automobil i dug put do Zagreba može fino dodatno zaraditi iako zastupnici tvrde da im troškovi automobila “pojedu” sve što dobiju za naknadu. U prvih šest mjeseci ove godine, od svih putnih troškova, Sabor je najviše isplatio upravo za korištenje automobila zastupnicima. Skoro 1,5 milijuna kuna potrošeno je u tu svrhu, a još 235.000 kuna otišlo je za cestarine.

Ukupno 1,7 milijuna kuna za to što su se svojim autom dovezli na posao. Zastupnici imaju pravo svaki tjedan uzeti naknadu za dolazak u Zagreb i odlazak kući svojim automobilom. 
Inače, da ne bude zabune, u Zagrebu za sve one koji nemaju svoj stan Sabor izdvaja i novac za najam stana i režije. Kako bi im lakše pala i odvojenost od obitelji, dobiju i još 1000 kuna naknade mjesečno.

Da se uz plaću tako sakupi pozamašan iznos, svjedoče i podaci o isplatama za deset zastupnika koji su najviše koristili vlastiti automobil za dolazak na posao. Rekorder je Željko Raguž, HDZ-ov zastupnik iz Hercegovine, koji je u Sabor ušao s liste za dijasporu. On živi u 540 kilometara udaljenom Stocu pored Mostara. U prvih šest mjeseci dobio je više od 41.000 kuna za korištenje svog automobila i više od 8000 kuna za cestarinu. Stan i režije su porezne obveznike za njega stajali još 21.450 kuna, a 5500 kuna dali smo mu za odvojeni život. Raguž ima plaću malo manju od 13.000 kuna, ali taj podatak iz imovinske kartice datira prije nego što su plaće porasle zastupnicima zbog porezne reforme.

Raguž je za 24 sata rekao kako ne planira kupiti novi automobil, a iznenadila ga je informacija da je rekorder. "To je posljedica udaljenosti od Zagreba. Idem svojim Passatom iz 2006. godine jednom tjedno za Zagreb i nemam drugog izbora iako sam svjestan da to košta", rekao je Raguž.

Drugo i treće mjesto dijele dva splitska SDP-ovca, Branko Grčić i Darko Parić. Grčić je za putne troškove dobio skoro 37.000 kuna, a Parić više od 33.500 kn. Među prvih deset zastupnika putnika svi osim Branka Bačića i Gorana Dodiga dobivaju i naknadu za odvojeni život te im Sabor dodatno plaća stanarinu i režije.

Branko Grčić, koji je drugi na listi, kaže da su on i stranački kolega Parić uvijek visoko na listi jer putuju iz Splita. "To znači da sam jedan od vrednijih. Zaista nemam nikakve izostanke. Dubrovčani najčešće idu zrakoplovom u Zagreb, a mi iz Splita idemo autima. Još vodim i Odbor za turizam, pa i zbog toga imam obveze", pojašnjava Grčić.

Miro Bulj iz Mosta četvrti je na listi onih koji su najviše dobili novca za korištenje svog automobila. Sinjski tribun kaže da je to samo dio troškova koje on kao zastupnik ima zbog kilometara koje prijeđe automobilom. "Mogao bih doći samo petkom na glasanje i uzeti istu naknadu. Ali barem svi znaju da sam praktički inventar u Saboru i trudim se raditi kao zastupnik svoje izborne jedinice. Volio bih da je udaljenost manja i manji trošak, ali što ću kad Sabor nije u Splitu. Moj automobil je pokretni ured. Njime obilazim i sva mjesta svoje izborne jedinice, a taj trošak pokrivam osobno. Nisam kao oni koji su izabrani u našoj izbornoj jedinici iako su u Zagrebu i nikad osim na izbore ne dolaze ovamo na jug", kaže Bulj i dodaje kako je njegova Toyota Avensis prešla 325.000 kilometara te da ima troškove i održavanja i popravaka.

N1/PIXELL

     
 
Povratak
 
Video streaming
Sučeljavanje 15.05. 12:00
Poštovani slušatelji Radio Ritma možete pogledati i poslušati dio snimke sučeljavanja kandidata za gradonačelnika grada Šibenika na YouTube kanalu Radio Ritma
Online streaming
Anketa

 

Kako Vam se sviđaju nove stranice Radio Ritma?

Super

Dobro

Loše

 

|

 

Marketing


 
 

©2017 RADIO RITAM | RADIO RITAM D.O.O. | Stjepana Radića 24 | HR - 22000 Šibenik | tel. +385 (0)22 212852

 

Median.hrIt-lab.hr